Єврокомісія рекомендує підвищити пенсійний вік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія рекомендує підвищити пенсійний вік

Казна та Політика
635
Європейська комісія рекомендує країнам ЄС розглянути можливості підвищення пенсійного віку до 65 років. Про це повідомляє в п'ятницю, 28 травня, газета Financial Times Deutschland із посиланням на підготовлений в Брюсселі документ.
На думку експертів, поступово слід домогтись, аби кількість пенсіонерів не перевищувала одну третину від працездатного населення. В іншому випадку може виникнути небезпечний дефіцит в пенсійних фондах.
За даними Єврокомісії, реальний вік громадян, що виходять на пенсію, в середньому складає трохи більше 60 років. Це означає, що європейці йдуть на заслужений відпочинок набагато раніше, ніж в інших країнах-членах Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР). Там середній вік складає 63,5 років для чоловіків і 62,3 років для жінок. Таким чином, в країнах ЄС сьогодні на кожного пенсіонера припадає троє працюючих.
Агентство dpa нагадує, що Євросоюз ще в 2005 році звернув увагу на необхідність поступового підвищення реального пенсійного віку. Нова стратегія направлена на те, аби до 2020 року сфера зайнятості охоплювала б 75 відсотків громадян у віці від 18 до 65 років.
В Німеччині вже прийнято рішення про підвищення пенсійного віку в період з 2012 до 2030 року до 67 років. На думку експертів, цьому прикладу повинна послідувати в першу чергу Франція, де середній вік виходу на пенсію складає 58,7 років - найнижчий рівень в ЄС і ОЕСР.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас