Греції, можливо, знадобиться реструктуризувати свій борг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греції, можливо, знадобиться реструктуризувати свій борг

Казна та Політика
391
Світові фінансові ринки продовжують боротися з короткостроковими наслідками боргової кризи в Греції, тоді як найважливіша проблема, яка може виявитися в довгостроковій перспективі, залишається невирішеною - вірогідність того, що Греції доведеться реструктуризувати свій борг.
"Давайте будемо дуже конкретними і точними", - цитує The Wall Street Journal голову Європейського Союзу Хермана ван Ромпея. - Грецький пакет не містить жодних положень про реструктуризацію боргу". Втім, для аналітиків ця тема зовсім не є забороненою.
Антикризові заходи зі зменшення дефіциту держбюджету Греції, що уповільнюють зростання її економіки, і заборонні ставки з кредитів на міжбанківському ринку не залишають Греції іншої дороги, окрім реструктуризації її держборгу, вважає керуючий директор Pacific Investment Management Co. (Pimco) Біл Гросс.
За його словами, аби Греція могла підняти тягар власного держборгу, потрібне таке значне зростання її економіки, що в умовах, коли ставки вже досягли заборонного рівня, ситуація стає абсолютно безвихідною. Раніше виконавчий директор Deutsche Bank Джозеф Акерман також заявив, що вважає "сумнівною" здатність Греції виплатити всі свої позики.
Експерти при цьомувважають, що реструктуризація може статися не скоро. Фінансові ринки в даний момент дуже нестійкі, аби витримати такий удар, а допомога, надана Греції Євросоюзом і Міжнародним валютним фондом (МВФ), дає цій країні час.
Стабілізаційний план у майже 1 трильйон доларів, розроблений ЄС і МВФ, призначено для того, щоб дозволити Греції залишитися на плаву протягом декількох років, за які вона повинна значно зменшити витрати і провести фінансові реформи.
Реструктуризація боргу по суті є дефолтом. Греції доведеться погоджувати з тримачами облігацій або продовження термінів їхобігу, або скорочення обсягів виплат, що принесе інвесторам збитки. За оцінками рейтингового агентства Standard & Poor's, в разі дефолту Греції з боргу, утримувачі облігацій зможуть отримати лише 30-50% своїх інвестицій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас