ЧФ РФ заборгував зарплати севастопольцям з 2008 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЧФ РФ заборгував зарплати севастопольцям з 2008 року

Казна та Політика
324
Будівельне управління Чорноморського флоту Росії ще з листопада 2008 року не ліквідувало заборгованість із зарплати своїм працівникам - жителям Севастополя. Про це заявив глава об'єднаного профспілкового комітету будівельного управління ЧФ РФ Володимир Герасимович в інтерв'ю газеті "Слава Севастополя".
"Сьогодні люди зібралися (в будівлі управління) висловити обурення з приводу тривалої затримки виплати заробітної плати. Ця заборгованість складає півтора роки, для деяких - трохи менше. В цілому ситуація склалась нестерпна, проблема затягнулася", - зазначив Герасимович.
Голова об'єднаного профспілкового комітету додав, що "багато років немає нормального фінансування капітального будівництва на Чорноморському флоті". "Весь цей час перебиваємося "подачками" з боку мерії Москви і Міністерства оборони РФ. Але це не означає, що зарплату наші люди не повинні отримувати", - підкреслив він.
За його словами, "об'єднаний профспілковий комітет впродовж всього періоду неодноразово звертався з цього питання до командування Будівельного управління, Чорноморського флоту, давали телеграму президентові РФ, до Генеральної прокуратури та інших інстанцій.
"Ми негайно отримали відповідь від президента РФ, який запевнив, що буде вжито заходів із виплати заборгованості. Це було торік. Проте, по суті, нічого не зроблено. Зарплату виплачують невеликими сумами, вона буквально випрошується працівниками", - розповів Володимир Герасимович.
За інформацією голови профкому, під час зборів було "прийнято рішення звернутися до командування Будівельного управління і міністра оборони РФ: у місячний термін погасити заборгованість по зарплаті, починаючи з листопада 2008 року по травень 2010-го, з врахуванням індексації".
Крім того, зазначив він, "звертаємося повторно до президента і прем'єр-міністра РФ з тим, аби вони прийняли заходи щодо міністра оборони, інших посадових осіб, які не займаються даною проблемою". Профспілка також рекомендує кожному працівникові звернутися до суду особисто з позовом про стягнення зарплати з Будівельного управління ЧФ РФ, заявив Герасимович.
У свою чергу начальник головного управління Пенсійного фонду України в місті Севастополі Юрій Кульков на колегії міської держадміністрації заявив, що Будівельне управління Чорноморського флоту Міноборони РФ очолює перелік крупних боржників фонду. За станом на 1 травня 2010 року, це підприємство заборгувало майже 10,8 мільйона гривень. Загальна заборгованість підприємств міста перед фондом становить 27,4 мільйона гривень (з врахуванням боргів минулих періодів).
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас