Російські банки побоюються раптового відтоку капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські банки побоюються раптового відтоку капіталу

Казна та Політика
511
Російські кредитори планують відмовитися від екстреної ліквідності цього року. Ця ініціатива може перешкодити уряду змусити банки активніше давати у борг, повідомляє Bloomberg.
Через європейську кризу банкам доводиться страхуватися від можливого витоку капіталів, вважають в Асоціації російських банків.
"Наш фінансовий ринок не дуже великий, тому погіршення ситуації в Європі, звичайно, може нервувати інвесторів", - сказав глава АРБ Анатолій Аксаков. Старший віце-президент "Промсвязьбанку" Олександра Волоченко вважає, що "банки повинні залишатися в стані бойової готовності". На її думку, відтік ліквідності може раптово залишити ринок беззахисним.
Існує вірогідність, що з 1 червня 2010 року вимоги із резервування будуть посилені і повернуться до докризової системи класифікації проблемних позик, заявив минулого тижня член правління ЦБ РФ Михайло Сухов. На його думку, європейська криза не сильно позначиться на російській банківській системі.
Водночас голова правління російського відділення Swedbank AB Раймо Вало вважає, що державі необхідно підтримувати реальний сектор. "Якщо банки будуть знаходиться під дуже суворим контролем, це може сильно зашкодити системі", - заявив він агентству.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас