В ЄС зацікавлені у координації зусиль з Україною та РФ у сфері модернізації української ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС зацікавлені у координації зусиль з Україною та РФ у сфері модернізації української ГТС

Енергетика
199
У Європейському Союзі заявляють про готовність координувати зусилля з Україною і Росією у сфері модернізації української газотранспортної системи (ГТС), аж до створення спільних підприємств.
Про це в п'ятницю в Брюсселі журналістам повідомив представник Ради ЄС, нагадавши, що в травні минулого року в Брюсселі прошла міжнародна конференція, присвячена питанню модернізації української ГТС і залученню інвестицій, чиновник ЄС сказав: "З чим ми всі погоджуємося - українці, росіяни і європейці - так це з тим, що мають бути вкладені значні інвестиції... Ми працюємо разом з Україною, аби такі інвестиції відбулись, ми завжди говорили, що ці зусилля завжди відкриті для Росії. Зараз циркулюють деякі інші ідеї відносно інвестицій і навіть відносно створення спільних підприємств в цій сфері".
При цьому він нагадав, що на сьогодні ще "не існує приблизних або вже прийнятих рішень" в щодо співпраці ЄС з Україною і Росією в цій сфері.
"Очевидно те, що і Росія, і Україна зацікавлені в тому, аби ЄС зі своїми компаніями і фінансовими інституціями, спільно з міжнародними фінансовими інституціями отримали ефективну систему (ГТС) і плюс до цього відкрили Україну для істотних інвестицій в інших сферах енергетики", - підкреслив він.
При цьому представник Ради ЄС назвав українську газотранспортну систему "ключовим національним ресурсом української економіки, який забезпечує істотний рівень прибутку українській економіці".
"Це одна з найбільших газотранспортних систем в світі. У нас - в ЄС, як кінцевого споживача газу, який добувається в Росії, і в Російської Федерації, як головного постачальника газу до Європи - спільний інтерес в стабільній, надійній і дійсно безпечній транспортній мережі в Україні. Ми зацікавлені в тому, аби координувати наші зусилля для досягнення спільних інтересів", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас