СБ і МВФ виступають за ліквідацію банку "Надра" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ і МВФ виступають за ліквідацію банку "Надра"

Казна та Політика
5583
Світовий банк (СБ) і Міжнародний валютний фонд (МВФ) вважають краще ліквідувати проблемний системний банк "Надра" (Київ), ніж приймати рішення про його рекапіталізацію за рахунок бюджетних коштів без належного аналізу можливостей щодо виведення кредитно-фінансової установи з кризи, повідомив керівник служби зовнішніх зв'язків представництва СБ в Україні Дмитро Деркач.
"Це спільна позиція СБ і МВФ", - сказав він.
За його даними, за відсутності задовільних розрахунків, що надають достатні підстави для державних інвестицій в проблемний банк, цю кредитно-фінансову установу необхідно вивести з ринку через ліквідацію або покупку його активів і пасивів після відкликання ліцензії.
Як повідомлялося, в травні 2010 року експертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків визнала можливою бюджетну капіталізацію банку "Надра" після завершення повномасштабної реструктуризації зовнішнього боргу фінустанови: розглядається можливість вкладення в банк 10 млрд грн. на умовах майже паритетних часток держави і приватного інвестора.
Співвласник газового трейдера RosUkrEnergo (Швейцарія), власник Group DF (Австрія) Дмитро Фірташ також в травні заявив, що може стати інвестором банку "Надра" вже в травні-червні 2010 року і готовий вкласти 5 млрд грн. на паритетних началах з державою.
Банк "Надра" заснований в 1993 році. З лютого-2009 в банку працює тимчасова адміністрація Нацбанку: її повноваження продовжені до лютого-2011. Згідно з даними НБУ, на 1 квітня 2010 року за розміром загальних активів банк "Надра" займав 11-е місце (25,08 млрд грн., або 2,9% від загального обсягу за системою банків) серед 175 діючих фінустанов.
В 2010 році на рекапіталізацію банків пропонується направити за рахунок держкоштів до 30 млрд грн.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас