Тігіпко: Дефіцит держбюджету-2011 може скласти 3,3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Дефіцит держбюджету-2011 може скласти 3,3%

Казна та Політика
342
Дефіцит державного бюджету України на 2011 р. може скласти 3,3%. Про це на виїзному засіданні Ради регіонів у Львові заявив сьогодні віце-прем'єр з економіки Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.
На думку віце-прем'єра, щоб досягти такого результату, необхідно застосувати три комплексні інструменти: консолідація публічних фінансів, збільшення прав кредиторів, тобто, банків, а також спрощення і уніфікація податкової і регуляторної системи.
"Багато говориться про податкову реформу. Ми думаємо, що через півтора місяці зможемо внести до Верховної Ради проект Податкового кодексу і оперативно прийняти його не тільки в першому, але і відразу у другому читанні", - сказав він.
Тігіпко нагадав також про законодавчі ініціативи Кабміну, вже внесені до Верховної Ради, - про електронну реєстрацію підприємств, про зниження кількості перевіряючих і контролюючих структур в два рази, про захист прав власності та ін.
Віце-прем'єр також відзначив, що спрощена система оподаткування буде збережена, але при цьому модифікована. "Що стосується модифікації оподаткування юридичних осіб, то вже все узгоджено. По фізичних особах всі спірні моменти будуть узгоджені найближчим часом", - резюмував він.
Раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання урядового комітету з питань реформ повідомив, що граничний дефіцит держбюджету-2011 очікується в межах 5%. За його словами, цей показник міститься в проекті бюджетної декларації на 2011 рік.
Нагадаємо, згідно закону "Про державний бюджет України на 2010 р." дефіцит бюджету затверджений в розмірі 56,105 млрд грн., що становить близько 5% ВВП. Раніше експерти прогнозували, що дефіцит держбюджету-2010 складе близько 9%.
Як заявив 13 травня Азаров, дефіцит держбюджету в 2009 р. склав більше 16%. Нагадаємо, раніше повідомлялося про дефіцит держбюджету-2009 у розмірі 14%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас