Екс-король Непалу живе без електрики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-король Непалу живе без електрики

Казна та Політика
292
Колишній король Непалу Гьядендра, якому нещодавно вклонялися як реінкарнації індуїстського бога Вішну, проводить дні в темряві, як і багато звичайних громадян його бідної країни, що звикли до частих відключень електрики, передає Reuters, з посиланням на телеканал Image.
В інтерв'ю Гьянендра сказав, що до 12 годин на день проводить без електрики. "Зі мною обійшлися несправедливо, - сказав Гьядендра, - Думаю, у чинного уряду повинна бути можливість подумати про наше становище і становище інших громадян".
Гьяндера, у минулому власник кількох розкішних палаців, живе в мисливському будиночку з жерстяним дахом у передмісті Катманду після перемоги маоїстської революції в 2008 р., що призвела до повалення 239-річної монархії і проголошення республіки в Непалі.
У 2006 р він був позбавлений багатства і привілеїв, якими століттями користувалися королі Непалу. Тоді Гьяндера передав владу багатопартійному уряду, який підписав мирну угоду з маоїстами, поклавши край десятирічній війні, жертвами якої стали більше 13 тис. чоловік.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас