"Київстрансгаз" знизив тиск газу для столичних ТЕЦ до мінімального робочого рівня через борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київстрансгаз" знизив тиск газу для столичних ТЕЦ до мінімального робочого рівня через борги

Енергетика
299
Газотранспортна компанія "Київтрансгаз" 26 травня знизила тиск газу для теплоелектроцентралей ВАТ "Київенерго" до мінімального робочого рівня через борги, повідомляє прес-служба столичної енергокомпанії.
Станом на середу, тиск газу на ТЕЦ-5 складав 2,65 кгс/см2, а на ТЕЦ-6 - 1,3 кгс/см2.
"Тиск газу на ТЕЦ понижений до критичного рівня, подальше зменшення подачі палива призведе до їх зупинки і припинення виробництва теплової і електроенергії", - підкреслює прес-служба "Київенерго".
"Київенерго" вказує на відсутність коштів для оплати боргу перед "Київстрансгазом".
Причиною такої ситуації, за заявою столичній енергокомпанії, є низький рівень розрахунків споживачів за теплову і електроенергію, а також відсутність компенсації різниці між існуючими і економічно обґрунтованими тарифами з боку Київської міськдержадміністрації.
"Київенерго" уточнює, що загальний борг споживачів за електроенергію складає 896 млн гривень. Зокрема, за останніми даними енергокомпанії, "Київводоканал" заборгував 475,5 млн грн., "Київський метрополітен" - 50 млн грн., "Київміськсвітло" - 30 млн грн., "Київпастранс" - 23,3 млн грн., населення - 129,6 млн грн., міської і районні бюджети - 12,8 млн грн.
Загальний борг споживачів за теплову енергію складає 1,3 млрд грн., при цьому жеки заборгували "Киевенерго" 857 млн грн., міський і районні бюджети - 224 млн грн.
Як повідомлялося, 25 травня "Київенерго" відключило освітлення центральної частини столиці через борги "Київміськсвітла". Крім того, компанія планує обмежити енергопостачання "Київпастрансу" і "Київводоканалу", що є найбільшими боржниками.
"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас