МВФ з тривогою оцінює ситуацію в Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ з тривогою оцінює ситуацію в Італії

2582
Згідно з документом, Італія пережила торік в результаті глобальної фінансово-економічної кризи "один з найбільших спадів виробництва серед великих промислово розвинених країн". Тепер відбувається "скромне і нестійке оздоровлення" її економіки. У 2009 році ВВП Італії зменшився на 5%, в нинішньому році очікується його зростання на 0,8%, вказують фахівці МВФ.
Вони відзначають також, передає ІТАР-ТАРС, що можливості влади Італії для антикризового маневру були обмежені через "великий держборг і страх перед негативними реакціями ринку". Відповідно пакет антикризових економічних стимулів був в Італії найменшим в "великій двадцятці" провідних світових держав.
"Фінансово-бюджетна позиція (Італії) в 2009 році різко погіршилася, - констатують експерти МВФ. - Загальний дефіцит досяг 5,3% ВВП, рівень держборгу підвищився до кінця 2009 року приблизно до 115,8% ВВП. Фіскальний дефіцит в 2010 році очікується у розмірі 5,2% ВВП".
Ключовими завданнями Італії на найближчу перспективу рада директорів МВФ вважає "збереження фінансово-бюджетної дисципліни, скорочення держборгу і підвищення довгострокових темпів зростання економіки".
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас