Влада Іраку оголосила про банкрутство національної авіакомпанії Iraqi Airways — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Іраку оголосила про банкрутство національної авіакомпанії Iraqi Airways

Казна та Політика
160
Влада Іраку оголосила про банкрутство державної авіакомпанії Iraqi Airways у зв'язку з багатолітньою фінансовою суперечкою з авіаперевізником Kuwait Airways, яка почалася ще під час вторгнення військ Саддама Хусейна на територію Кувейту, передає Associated Press.
Kuwait Airways вимагає виплатити їй $1,2 млрд. через захват в 1990 році іракськими військами 10 літаків і запчастин на мільйони доларів. У вівторок Iraqi Airways оголосила про припинення польотів до Великобританії і Швеції у зв'язку зі спробою Кувейту конфіскувати минулого місяця літак компанії, що прилетів після 20-річної перерви в авіасполученні до Лондона.
Дозвіл на конфіскацію активів Iraqi Airways на користь Kuwait Airways Високий суд Лондона видав ще в 2004 році. Проте вилучити в квітні літак у іракського авіаперевізника Кувейту не удалося, бо з'ясувалося, що він був зафрахтований в шведській компанії і не був власністю Iraqi Airways.
Представник міністерства транспорту Іраку Акил Хаді Каусар повідомив, що компанія продовжить функціонувати деякий час, проте конкретних термінів не вказав. Інший представник міністерства, Карім аль-Тамімі, заявив, що у вівторок уряд країни прийняв рішення про закриття авіакомпанії, оскільки вона не має літаків у власності, а користується лише зафрахтованими, а також унаслідок претензій з боку Кувейту. Передбачається, що Iraqi Airways замінять два або три нові урядові авіаперевізники.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас