ЄС пропонує банкам самим поклопотатись про порятунок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС пропонує банкам самим поклопотатись про порятунок

Казна та Політика
374
Європейська комісія пропонує банкам створити фонд, кошти якого вони зможуть самостійно використовувати в разі виникнення загрози банкротства. Як повідомляє в середу, 26 травня, агентство dpa, з такою ініціативою виступив єврокомісар із внутрішніх ринків Мішель Барньє.
"Недопустимо, аби платники податків і надалі платили великі гроші за порятунок банківського сектора", - підкреслив Барньє. На його думку, внески до такого фонду повинні робитись на регулярній основі, а не лише в разі ймовірного банкрутства.
Європейська комісія наполягає на тому, аби в окремих країнах ЄС фонди створювалися за єдиною схемою, нагадує агентство Reuters. "Наші пропозиції не переслідує мета створення певного єдиного європейського центру, йдеться про мережі національних фондів на теренах ЄС", - пояснив Мішель Барньеє
ВІн зазначив, що законодавчу базу передбачається підготувати не пізніше за початок 2011 року. Єврокомісар нагадав, що багато країн в умовах кризи були змушені за допомогою багатомільярдних вливань рятувати банківський сектор, що призвело до істотного збільшення державної заборгованості.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас