ЄС: Банки повинні платити антикризовий податок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС: Банки повинні платити антикризовий податок

Казна та Політика
349
Банки повинні платити державі антикризовий податок, кошти від якого можуть стати “подушкою безпеки” при повторенні фінансової кризи. Таку думку висловив сьогодні єврокомісар з фінансових ринків Мішель Барньє, повідомляє Associated Press.
Ця ініціатива направлена на захист рядових платників податків, чиї кошти певні уряди Європи направили для порятунку фінінститутів, що, на думку аналітиків, багато в чому загострило перебіг глобальної фінансової кризи.
На думку чиновника, ситуація, за якою платники податків розплачуються на помилки банків, є “неприйнятною”.
"Платники податків не повинні платити за промахи топ-менеджерів фінінститутів", - заявив чиновник.
Банкам пропонується платити збір до спеціального антикризового фонду в своїй країні. Його кошти, на думку авторів проекту, потім можна направити на ліквідацію “кредиторів”, що балансують на межі банкрутства. Зокрема їх можна задіювати для покриття позик, перерозподілу активів, створення банку проблемних активів і виплати винагороди призначеної менеджерам-ліквідаторам.
Цей податок пропонується ввести не стільки для створення “екстреного фонду”, кошти якого можна буде використовувати для порятунку банків, що розоряються, на фінальній стадії колапсу, скільки для установи органу, який зможе надати кредиторам допомогу на попередній стадії кризи, до того, як буде потрібно втручання держави.
"Йдеться не про порятунок від банкрутства в останню мить, а завчасне запобігання кризі", - зазначив Барньє.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас