Уряд Греції обговорить можливість приватизації державних активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Греції обговорить можливість приватизації державних активів

Казна та Політика
286
Уряд Греції обговорить можливість приватизації частини державних активів, що передбачено держпрограмою зі зменшення бюджетного дефіциту, який в 2009 році досяг 13,6% ВВП.
Серед можливих об'єктів приватизації раніше називалися підприємства охорони здоров'я, залізничної галузі, комунального господарства, а також банки, казино, нафтопереробні заводи і телекомунікаційні компанії.
Раніше кабінетом міністрів Греції вже було схвалено зменшення зарплат і збільшення податків на споживчі товари. В рамках запланованої пенсійної реформи передбачено скасування низки надбавок пенсіонерам, скорочення пенсій з вислуги років на 7% до 2030 року і підвищення пенсійного віку: зокрема, пенсійний вік для жінок буде збільшено до 67 років. Також були посилені заходи із боротьби з неплатниками податків. Так, напередодні було оголошено про початок великомасштабного розслідування проти представників митної і податкової служб, обвинувачених у хабарництві і шахрайстві.
Більша частина запланованих реформ не отримала підтримки у населення, багато з них представники профспілок називають антисоціальними, а тому не так давно по всій країні були проведені великомасштабні страйки.
Нагадаємо, 2 травня 2010 року Євросоюз і Міжнародний валютний фонд домовилися про видачу Греції позики строком на три роки сукупним обсягом 110 млрд євро. В обмін на ці кошти Греція зобов'язалась вжити радикальних заходів для скорочення дефіциту державного бюджету до 3% ВВП (на 30 млрд євро) до 2014 року
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас