Уряд Криму заборонив роздавати землю поза населеними пунктами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Криму заборонив роздавати землю поза населеними пунктами

Казна та Політика
394
Рада міністрів Криму заборонила районним адміністраціям передавати у власність або оренду ділянки землі за межами населених пунктів, поки уряд автономії не затвердить єдиний список земельних ділянок для продажу або передачі в оренду. Про це повідомляє Головне управління інформаційної політики Ради міністрів автономії.
Згідно з постановою, місцеві ради і райдержадміністрації мають до кінця травня надати в Радмін списки ділянок, які можуть бути приватизовані або здані в оренду з врахуванням земельного законодавства, зокрема, до списків не повинні включатися ділянки, розташовані на неналежних приватизації територіях природно-заповідного і водного фондів.
"Ми хочемо створити умови для ефективної, вигідної для Криму реалізації землі і здачі її в оренду через систему відкритих аукціонів", - цитується в повідомленні глава Радміну Василь Джарти.
"Профільний комітет уряду автономії до 15 червня повинен надати в Радмін підсумковий перелік ділянок, які будуть виставлені на торги", - відзначається в повідомленні.
Крім того, Радмін доручив міністерствам і відомствам автономії, погодження яких необхідні для продажу або здачі в оренду земельних ділянок, не видавати погодження щодо ділянок, які доки не віднесені до певної категорії земель.
Як повідомлялося раніше, на початку травня уряд Криму заявив, що готує постанову про оголошення мораторію на відчуження і оренду землі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас