Уряд пропонує ввести диференційовані ціни на газ для хімпрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд пропонує ввести диференційовані ціни на газ для хімпрому

Енергетика
324
Кабінет міністрів України веде роботу з впровадження диференційованих цін на природний газ для виробників азотних мінеральних добрив у зв’язку з їх тяжким фінансово-господарським становищем, повідомив міністр промислової політики України Дмитро Колесников.
"Зараз Мінпромполітики, уряд, Мінпаливенерго і НКРЕ (Національна комісія регулювання електроенергетики - ред.) вживають заходів для введення диференційованих цін на газ для хімічних підприємств", - сказав він.
В той же час, Д.Колесников не повідомив жодних інших подробиць з цього питання.
При цьому міністр відзначив, що в собівартості продукції підприємств азотного хімпрому газ складає 65-90%.
Як повідомлялося раніше із посиланням на джерело на ринку, виробники азотних міндобрив просять уряд в липні-вересні 2010 року понизити граничну ціну на природний газ для них на 17,4% в порівнянні з тією, що існує - до $170 за тис. куб. м (1347,33 грн. по курсу НБУ)
Азотний хімпром представлений ЗАТ "Північнодонецьке об'єднання "Азот" (Луганська обл.), Одеським припортовим заводом, ВАТ "Концерн "Стирол", ВАТ "Дніпроазот" (Дніпродзержинськ Дніпропетровської обл.), ВАТ "Рівнеазот" і ВАТ "Азот" (Черкаси).
Хімічний комплекс України в 2009 році спожив близько 4,7 млрд куб. м природного газу, знизивши споживання в порівнянні з 2008 роком на 36%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас