Баррозу визнав, що ЄС жив не по коштах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу визнав, що ЄС жив не по коштах

Казна та Політика
643
Однією з глибинних причин фінансової кризи є дисбаланси в єврозоні, заявив голова Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу.
"Проблема зовсім не в євро, який залишається дуже сильною валютою, в тому, що ми жили не по коштах", - відзначив Баррозу.
При цьому він сказав, що ця криза має бути використана для того, щоб знову "чітко усвідомити декілька простих економічних істин".
"Жодна країна довго не може жити не по коштах, також як і звичайні сім'ї. Багато, проте, це робили, оскільки сила євро дозволяла вдатися до ілюзії добробуту", - відзначив глава ЄК.
Також він відзначив, передає ІТАР-ТАРС, що "те, як нас оцінюють американці, китайці та інші, в основному залежатиме від того, як ми впораємося із справжньою кризою", яка була спровокована глобальною фінансовою кризою, що розкрила "деякі слабкості валютного союзу і держав-членів".
"Наше співтовариство потребує Німеччини, яка відіграє керівну роль. Але і інші країни єврозони повинні стати більш конкурентоздатними", - вказав глава Єврокомісії.
Нагадаємо, що влада Німеччини вже почала вживати самостійні заходи з порятунку зони євро. Напередодні німецький фінансовий регулятор BaFin здивував ринки досить радикальною мірою - тимчасовою забороною на незабезпечених, або "голі", короткі продажі держоблігацій країн єврозони і відповідних кредитних дефолтних свопів (CDS) на ці облігації.
Також BaFin наклав тимчасову заборону на "голі" короткі продажі по акціях 10 німецьких фінансових компаній, включаючи страхову групу Allianz, банки Commerzbank, Deutsche Bank, біржового оператора Deutsche Boerse.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас