Мінфін Німеччини пропонує розширити заборону на короткі продажі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Німеччини пропонує розширити заборону на короткі продажі

Казна та Політика
218
Міністерство фінансів Німеччини пропонує розширити заборону на короткі продажі, введену минулого тижня.
Як повідомляє агентство Bloomberg, новий законопроект, запропонований німецьким Мінфіном, передбачає введення заборони на незабезпечені короткі продажі акцій всіх німецьких компаній, що мають лістинг на біржах країни.
Заборона також може торкнутися покупки непокритих кредитних дефолтних свопів, прив'язаних до облігацій європейських країн, і деяких похідних інструментів на європейську валюту, йдеться в проекті закону, поширеного Мінфіном.
"Фінансова криза скоротила довіру до фінансових ринків і виявила необхідність подальшого істотного поліпшення правил нагляду, - йдеться в законопроекті. - Останнім часом криза досягла нових розмірів з врахуванням збільшення нервозності на ринках облігацій країн ЄС і волатильності курсу євро".
Німеччина, починаючи з 19 травня, заборонила незабезпечені короткі продажі для низки акцій, а також заборонила покупку кредитних дефолтних свопів по облігаціях європейських країн інвесторам, які не володіють базовим активом. Заборона торкнулася облігацій країн єврозони, акцій найбільших банків і страхових компаній, таких як Deutsche Bank, Allianz, Commerzbank, Hannover Re, Munich Re.
Незабезпеченими є такі короткі продажі, коли інвестор сам не володіє цінними паперами або інструментами, на зниження котирувань яких він робить ставку. Вважається, що подібні "голі" продажі стимулюють спекулятивну активність і кризи на кшталт недавньої грецької.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас