Рада йде на футбол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада йде на футбол

Казна та Політика
548
Народні депутати проголосували в першому читанні законопроекти, покликані створити механізм для залучення іноземних інвестицій у вітчизняний готельний бізнес і спростити умови ввезення товарів, призначених для проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 р.
В п'ятницю парламент проголосував у першому читанні урядовий проект закону №6411, покликаний спростити умови ввезення на територію країни товарів для проведення Євро-2012. Зокрема, пропонується вирішити з умовним повним звільненням від оподаткування тимчасове ввезення і вивезення будівельної техніки і устаткування для виконання робіт з будівництва об'єктів у рамках програми підготовки до чемпіонату.
Законопроект покликаний забезпечити виконання Гарантії 3 "Митниця", наданої Україною в рамках підготовки до участі в тендері Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) на право проведення фінальної частини Євро-2012.
Уряд також пропонує звільнити від сплати митного збору і ПДВ товари, що ввозяться УЄФА, учасниками чемпіонату і визначеними ними особам. Крім того, Кабмін планує дозволити ввезення без сплати податків товарів, призначених для організації заходів щодо підготовки і проведення футбольного чемпіонату.
Право вирішувати - пропускати чи ні товари на територію країни - закріплено за митницею. Декларування товарів, згідно з урядовою ініціативою, проводитиметься із застосуванням карнетів АТА (уніфікований міжнародний митний документ, що використовується як митна декларація для товарів, які тимчасово, без застави, ввезені на митну територію країни-учасниці Стамбульської конвенції.- "i"), вантажних митних декларацій і інших документів.
Крім того, парламентарі в п'ятницю проголосували в першому читанні законопроект №6309 про розвиток і підготовку готельної інфраструктури до проведення чемпіонату Євро-2012, внесений на розгляд Ради регіоналами Олександром Зацом, Ігорем Прасоловим, Едуардом Прутніком і Василем Стельмашенком. Законопроект пропонує з 1 січня 2011 р. звільнити від оподаткування на 10 років прибуток від надання готельних послуг в три-, чотири- і п'ятизіркових готелях. Дія норми поширюється на готелі, які будуть введені в експлуатацію до 1 вересня 2012 р. Нагадаємо, до кінця червня керівництво УЄФА має намір прийняти рішення про те, чи зможе фінальна частина чемпіонату відбутися, як і заплановано, в Польщі і в Україні.
Готельна інфраструктура приймаючих міст - Києва, Львова, Дніпропетровська і Донецька - не дозволяє розмістити необхідну UEFA кількість футбольних уболівальників (за попередніми даними, їх очікується близько 400 тис.). Згідно з цільовою програмою підготовки і проведення фінальної частини чемпіонату, необхідно забезпечити наявність 3350 готельних місць у Донецьку, 3494 - в Дніпропетровську, 6477 - у Львові, 6872 - в Одесі і 817 - в Харкові. Зокрема, в Києві необхідно побудувати 30 нових готелів і здійснити технічне переоснащення двадцяти діючих.
За попередніми підрахунками, уряд планує додатково залучити від проведення чемпіонату бюджетних надходжень на суму 4,88 млрд. грн.
Як відзначив у коментарі регіонал Едуард Прутнік, після набрання чинності законопроектів готельна галузь почне розвиватися динамічно. Крім того, будуть забезпечені додаткові механізми для залучення інвестицій: представники бізнесу будуть зацікавлені в тому, аби вкладати кошти в цю сферу. Нагадаємо, за підрахунками Кабміну, для успішного проведення чемпіонату необхідно залучити 90 млрд. грн. інвестицій. З них на будівництво і реконструкцію готелів потрібно 200 млн. грн. Депутат переконаний, що за десять пільгових років вітчизняний готельний бізнес можна буде поставити на ноги.
На думку заступника глави комітету з питань податкової і митної політики Миколи Катеринчука (фракція НУ-НС), набрання чинності даного законопроекту забезпечить додаткові стимули для розвитку готельного бізнесу. При фактичній відсутності банківського кредитування надання податкових пільг для готельного бізнесу цілком виправдано. Це допоможе залучити додаткові кошти. Проте виконання цього закону, за прогнозами депутата, супроводжуватиметься різними порушеннями. "З введенням тимчасового обмеження виникне багато бажаючих підпасти під дію пільг", - відзначив Катеринчук.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас