У найбагатшому місті Китаю спробують ввести податок на житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У найбагатшому місті Китаю спробують ввести податок на житло

Казна та Політика
381
Подальші подробиці проекту влади Шанхаю не розкриваються. Деяким китайським ЗМІ удалося дізнатися, що, можливо, йдеться про поширення існуючого податку на комерційну нерухомість на житлові об'єкти.
На думку аналітиків компанії Sealand Securities Co., оподатковуватимуться операції з покупки житлових об'єктів великого метражу, пише Business Week. Ставка податку може скласти від 0,8 до 1,5%.
Чутки про введення даної міри стали однією з причин скорочення обсягів продажів житла в Шанхаї. На минулому тижні в найбільшому місті Китаю було продано 60 тис. кв. м житлової нерухомості, що є найнижчим тижневим показником з 2005 року. Подібну тенденцію експерти пов'язують з вичікувальною позицією, яку зайняли покупці. Багато хто не квапиться купувати нерухомість, розраховуючи на те, що заходи "охолодження" ринку нерухомості, до яких вдається китайська влада, призведуть до зниження цін.
До останніх урядових дій в цій сфері належать збільшення початкового внеску по іпотеці при покупці другого житла з 40% до 50%, а також заборона на придбання більше двох квартир на одну сім'ю в Пекіні.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас