Криза змусила німців ще більше заощаджувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза змусила німців ще більше заощаджувати

Казна та Політика
661
Світова економічна та фінансова криза призвела до істотного скорочення споживання в Німеччині. Підтвердженням тому є оприлюднені дані Федерального статистичного відомства.
Як з'ясувалося, на сьогодні німці відкладають в панчоху в середньому 15,2 відсотки отриманих прибутків. Тільки торік цей показник виріс на 0,2 відсотки, повідомляє агентство Reuters.
Востаннє такі показники були зареєстровані в 1993 році, пояснила співробітниця статистичного відомства. За її словами, накопичення ростуть за рахунок зменшення споживання. Так, витрати на придбання різних товарів і послуг знизилися в першому кварталі 2010 року на 0,8 відсотка в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Багато німців пояснюють прагнення збільшити накопичення побоюваннями втратити роботу, відзначає інтернет-портал spiegel.de. Однак безробіття в умовах кризи зросли незначно. Багато фірм відмовилися від скорочення персоналу, побоюючись, що в умовах пожвавлення економічної кон'юнктури може виникнути недостача кваліфікованих працівників. Вони зволіли перейти на скорочений робочий тиждень заради збереження досвідчених співробітників.
Видання відзначає, що пристрасть багатьох німців до накопичення продовжує залишатися феноменом. Німеччина як і раніше очолює список країн з найбільш ощадливими громадянами: наприклад, американці відкладають у вигляді накопичень лише 2,7 відсотки від своїх прибутків. У березні 2010 року цей показник лише незначно зріс у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас