Пережити кризу змогли лише 20% проблемних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пережити кризу змогли лише 20% проблемних банків

Казна та Політика
492
За період кризи НБУ призначив тимчасові адміністрації в 25 банках. З них п'ять банків повністю відновило свою діяльність і переведені в загальний режим функціонування, повідомляє Нацбанк.
За повідомленням, відновити нормальну діяльність змогло лише 20% загальної кількості банків, у які під час кризи були введені тимчасові адміністрації. В 13 кредитно-фінансових установах відкликано ліцензію та ініційовано процедуру ліквідації, в семи банках продовжує діяти тимчасова адміністрація.
"В поточному році фінансовий стан окремих банків ще залишається важким, проте в цілому по банківській системі спостерігається хоча і незначне, але поліпшення основних показників їх діяльності", - наголошується в повідомленні.
На початок травня ліцензію Нацбанку на здійснення банківських операцій мало 176 фінустанов, у зокрема 51 банк - з іноземним капіталом (29% від загальної кількості діючих), з яких 18 банків (10%) - із 100% іноземним капіталом. При цьому на 1 травня 2010 року частка іноземного капіталу в зареєстрованому статутному капіталі банків України становила майже 34%.
Іноземний капітал в Україні представлений 23 країнами: найбільшу частку в загальній сумі іноземного капіталу складає капітал Росії, Кіпру, Австрії, Франції, Нідерландів та Угорщини.
За матеріалами:
Контракти
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас