Точка зору: Фінансування освіти має складати близько 5% ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Фінансування освіти має складати близько 5% ВВП

Казна та Політика
313
Народний депутат України, заступник голови партії "Єдиний Центр" Леся Оробець заявила, що фінансування освіти має складати близько 5% ВВП, а не запропоновані урядом 1,7%. Про це повідомили в прес-службі "Єдиного Центру".
"Влада відверто "не встигає" за вчителем у виконанні власної державницької місії. Вона заслуговує на ретельну перевірку виконання власних соціальних зобов'язань і розлоге домашнє завдання на літо", - підкреслила Л.Оробець.
За її словами, владі рано чи пізно доведеться виконати "роботу над помилками" і визнати, що вчитель тепер працює у вакуумі, який мала б давно заповнити держава турботою про гідне житло, гідну заробітну плату і мінімум 80% пенсій.
На думку Л.Оробець, успішність такої роботи безпосередньо залежить від ефективності співпраці між виконавчими і законодавчими органами влади. "Ми просто зобов'язані істотно піднятися вище пропонованих урядом 1,7% ВВП "освітнього" бюджету, - хоч би до рівня забезпечення освітніх потреб в Ізраїлі, який складає трохи менше 5% ВВП цієї держави", - підсумувала політик.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас