Кабмін вважає пріоритетом зниження енергоємності ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вважає пріоритетом зниження енергоємності ВВП

Казна та Політика
260
Кабінет Міністрів вважає пріоритетом своєї діяльності зниження енергоємності ВВП. Про це йдеться в повідомленні прес-служби першого віце-прем'єра Андрія Клюєва.
Під час робочої поїздки до Криму Клюєв підкреслив, що в сьогоднішніх умовах підвищення енергоефективності стало питанням виживання економіки України в сучасному конкурентному світі.
Перший віце-прем'єр відзначив, що серед основних завдань уряду - наближення енергоємності ВВП України до рівня розвинених країн і стандартів Європейського Союзу, зниження рівня енергоємності ВВП в 2015 році на 20% в порівнянні з 2008 роком.
За словами Клюєва, в державному бюджеті на 2010 рік на підтримку енергоефективності і енергозбереження передбачено 620,4 млн. гривень.
Крім того, планується, що для підтримки енергоефективних проектів може бути використана частина коштів, передбачених в бюджеті для підтримки реалізації інноваційних і інвестиційних проектів у реальному секторі економіки, у тому числі через механізм здешевлення кредитів.
Як повідомлялося, в серпні 2009 року Кабінет Міністрів затвердив план розвитку співпраці з Японією, що передбачає реалізацію 33 спільних проектів у сфері енергоефективності, модернізації промисловості і розвитку інфраструктури.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас