Податок на калорійні напої може принести в казну штату Нью-Йорк 815 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податок на калорійні напої може принести в казну штату Нью-Йорк 815 млн дол.

Казна та Політика
303
Губернатор штату Нью-Йорк Девід Патерсон запропонував зняти податок з продажів низькокалорійних газованих напоїв і ввести новий "цукровий податок" на напої з високим вмістом калорій для підвищення доходів бюджету штату.
Пропонований податок генеруватиме $815 млн. в рік, заявив вчора прес-секретар Патерсона. Перша пропозиція губернатора про введення податку на газовану "воду", яке мало за задумом приносити до бюджету до $1 млрд. на рік, було відхилено законодавчими зборами штату на тлі сильної опозиції з боку індустрії напоїв.
Багато експертів в області охорони здоров'я говорять, що калорійні безалкогольні напої є одним з ключових джерелом зайвих калорій в раціоні американців і, ймовірно, допомагають поширенню проблеми ожиріння. Дві третини американців, у тому числі одна третина дітей, мають надлишкову вагу або страждають на ожиріння.
Позавчора Девід Патерсон заявив, що дефіцит бюджету штату досяг критичної позначки в $9,2 млрд. Таким чином, чиновники не зможуть розподілити бюджетні гроші до 1 червня, що спричинить низку негативних наслідків. Також Патерсон повідомив, що обіцяні Нью-Йорку $1,5 млрд. з федерального бюджету будуть перераховано із запізненням. Тому фінансування деяких організацій і департаментів буде припинено.
Протягом останніх трьох місяців губернатор пропонував для поповнення казни легалізувати в імперському штаті бої без правил, ввести додатковий податок на сигарети, модернізувати тоталізатори, а також скоротити ста тисячам робітників один трудовий день. Всі ці ініціативи провалилися.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас