Набіулліна прогнозує зростання цін в Росії на 0,3-0,4% в травні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набіулліна прогнозує зростання цін в Росії на 0,3-0,4% в травні

Казна та Політика
124
Інфляція в Росії в травні може скласти 0,3-0,4%. Такий прогноз з врахуванням даних Росстату про нульову інфляцію з 12 по 17 травня дала міністр економічного розвитку Ельвіра Набіулліна, передає РІА "Новості". BFM.ru писав, що в квітні інфляція в Росії склала 0,3%, з початку року по квітень ціни зросли на 3,5%. У березні, за даними Росстату, інфляція склала 0,6%.
Що стосується подальшої динаміки і можливого прискорення зростання цін в другому півріччі, то, за словами Набіулліної, "чинники прискорення" можуть бути. "Але ми укладемося в наші оцінки (інфляція 6-7% за 2010 рік), - вважає вона.
За словами глави Мінекономрозвитку, зростання промислового виробництва в Росії в квітні, очищений від впливу сезонних чинників, склав 1,8%. Відзначимо, що за оприлюдненою вчора оцінкою Росстату, цей показник минулого місяця зріс на 10,4%.
Набіулліна також повідомила, що Мінекономрозвитку обговорює із Внєшекономбанком ідею створення фонду прямих іноземних інвестицій. На її думку, таких фондів має бути декілька. Окрім потенційних іноземних, в них повинні входити ще і російські інвестори, резюмувала міністр.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас