Тігіпко виключає ріст цін у зв'язку з підвищенням Радою акцизів на тютюн й алкоголь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко виключає ріст цін у зв'язку з підвищенням Радою акцизів на тютюн й алкоголь

Казна та Політика
415
Віце-прем'єр-міністр із питань економіки Сергій Тігіпко виключає ріст цін на товари у зв'язку з підвищенням Верховною Радою акцизів на тютюнові вироби й алкогольні напої.
Про це він сказав на брифінгу.
"Не буде ніякого росту цін", - сказав Тігіпко.
При цьому віце-прем'єр підкреслив, що повністю підтримує підвищення акцизів, зазначивши, що, наприклад, у Росії й у Білорусі акцизи на ці товари вищі, ніж в Україні.
"У мене питання: чому сьогодні на алкоголь, на тютюн ми не можемо підняти до їхнього (Росії, Білорусі) рівня акцизи? Звідки брати гроші? Бюджет повинен на цьому будуватися. На горілці завжди будувався бюджет держав, на тютюні, а сьогодні ми боїмося підняття цін", - сказав Тігіпко.
Водночас він висловив певну стурбованість тим, що під час прийняття цих законів до них потрапили норми, що стосуються оподаткування, які не були підтримані урядовим комітетом, який він очолює.
Як повідомляло агентство, 20 травня Рада підвищила ставку акцизного збору на спирт і лікеро-горілчану продукцію на 15,9%, або 5,4 гривні, до 39,4 гривні за 1 літр 100% спирту, на солодове пиво на 23,3%, або 0,14 гривні, до 0,74 гривні за 1 літр, адвалорну ставку акцизного збору (відсоток до обсягу реалізації) на сигарети з фільтром з 20% до 25%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас