Чавес звинуватив венесуельську буржуазію та цру у спекулятивних біржових операціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавес звинуватив венесуельську буржуазію та цру у спекулятивних біржових операціях

Казна та Політика
301
Президент Венесуели Уго Чавес звинуватив в спекулятивних біржових операціях з іноземною валютою місцеву буржуазію і ЦРУ, передає ИТАР-ТАСС.
Невиправдане спекулятивне зростання "паралельного" обмінного курсу долара відносно місцевого болівара, що перевищило більш ніж в два рази офіційний обмінний курс, "супроводжується планом економічної війни, аби спробувати дестабілізувати венесуельську економіку", заявив напередодні Чавес на офіційній церемонії вручення кредитів групі дрібних і середніх підприємців. "У мене немає сумнівів в тому, що цей план реалізується імперією (США)", - додав він.
Після прийняття Національною асамблеєю (парламентом) нової редакції закону про валютне регулювання, у вівторок було оголошено про тимчасове припинення всіх біржових операцій з цінними паперами, номінованими в іноземній валюті. Контроль за валютним ринком цінних паперів повністю перейшов до Центрального банку Венесуели, а приватні брокерські компанії, що працювали на цьому ринку, ліквідовуються.
Чавес нагадав, що практично відразу після висунутих міністром планування і фінансів Венесуели Хорхе Джордані звинувачень брокерських фірм у відмиванні брудних грошей, "представник уряду США оголосив про відмивання групою осіб незаконних капіталів з використанням венесуельської системи обміну валюти". Цей збіг, на думку Чавеса, свідчить про те, що "в США давно знали про це", оскільки "інспірує відмивання брудних грошей ЦРУ, яке продовжує плести змову" проти Венесуели.
Разом з тим президент висловив сподівання на співпрацю з американським урядом у боротьбі з відмиванням наркодоларів. Він зачитав повідомлення про арешт у Флориді, Нью-Йорку і Пуерто-Ріко 15 венесуельців, що проживають в США за звинуваченням у відмиванні незаконних доходів від наркотрафіку через біржові операції на венесуельському ринку цінних паперів. Президент повідомив, що дав вказівки міністрові закордонних справ звернутися до американського уряду з проханням "надати інформацію у даній справі, аби встановити механізми співпраці" в боротьбі з відмиванням наркодоларів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас