Шаповалов: Уряд готовий взяти участь у рекапіталізації Банку "Надра" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шаповалов: Уряд готовий взяти участь у рекапіталізації Банку "Надра"

Казна та Політика
688
Кабінет міністрів України готовий брати участь у рекапіталізації Банку "Надра" за умови реструктуризації його зовнішньої заборгованості. Про це повідомив перший заступник голови Національного банку України Анатолій Шаповалов за результатами сьогоднішнього засідання експертно-аналітичної ради з питань участі держави в капіталізації банків.
"Є одна умова – реструктуризація зовнішньої заборгованості", - сказав А.Шаповалов.
Відзначимо, влітку 2009 року тимчасовий адміністратор банку " Надра " Валентина Жуковська заявила, що сума заборгованості по залученому банком торгівельному фінансуванню складає близько 378 млн. дол. США.
Крім того, за словами А.Шаповалова на засіданні експертно-аналітичної ради, було схвалено рішення про входження в капітал Банку "Надра" уряду і приватного інвестора на паритетних умовах.
Як повідомлялося, 28 квітня 2010 року А.Шаповалов заявив, що регулятор схвалив пропозицію про покупку Банку "Надра" інвестором з Австрії, який пропонує вкласти в банк 5 млрд. грн. за умови, що уряд візьме участь в капіталі цієї кредитно-фінансової установи на рівні контрольного пакету. При цьому, для стабілізації роботи банку "Надра", за оцінками НБУ, необхідно 10 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас