Саркозі пропонує змінити конституцію для боротьби з дефіцитом бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі пропонує змінити конституцію для боротьби з дефіцитом бюджету

Казна та Політика
355
Президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що вважає за необхідне внести зміни до конституції країни, аби ефективніше боротися проти дефіциту держбюджету, повідомляється на сайті газети "Монд".
На думку президента, в конституції має бути прописано, що з 2012 року кожен французький уряд зобов'язаний повідомляти, який буде дефіцит протягом п'яти років його роботи.
"Порятунок державних фінансів є обов’язком не лише уряду, але і всієї нації. Тому я вважаю за необхідне провести реформу конституції", - заявив Н.Саркозі на конференції з проблем бюджету в Єлісейському палаці.
"Монд" підкреслює, що схоже правило раніше було прийняте владою ФРН. У конституції Німеччини відзначено, що до 2016 року дефіцит має скласти 0,35% від ВВП. Н.Саркозі, зі свого боку, пропонує гнучкішу схему, при якій кожен французький уряд самостійно визначає величину дефіциту бюджету.
За повідомленням "Монд", в даний час дефіцит держбюджету Франції складає 7,5% від ВВП. Уряд країни пообіцяв Європейській комісії до 2013 року зменшити цей показник до 3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас