Точка зору: Економічна депресія в Україні триватиме ще мінімум рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Економічна депресія в Україні триватиме ще мінімум рік

Казна та Політика
1021
Економічна депресія в Україні триватиме ще як мінімум рік, прогнозує колишній заступник глави Національного банку України (НБУ) Сергій Яременко.
"Високі процентні ставки, плаваючий курс національної валюти і низька грошова маса дають нам всі підстави передбачати, що як мінімум на рік ми ще входимо в депресію", - сказав він на прес-конференції на тему "Падіння євро - наслідки для України".
За його словами, підставою для цього послужив відтік грошових коштів з реального сектора економіки і їх концентрація у фінансовому.
"Приріст продуктивності праці не досить високий, аби економіка могла обслуговувати кредити по тих ставках, які зараз пропонують банки (20-22%). А оскільки банки самі отримали кошти під досить високий відсоток, створюється так звана "банківська пастка" у зв'язку з відсутністю альтернатив по їх реінвестуванню", - відзначив С.Яременко.
Як повідомлялося із посиланням на дані Держкомстату, валовий внутрішній продукт (ВВП) України в першому кварталі 2010 року в постійних цінах 2007 року зріс на 4,8% в порівнянні з першим кварталом 2009 року.
Уряд прогнозує зростання ВВП України в 2010 році на 3,7% після його падіння в 2009 році на 15,1%.
Згідно з прогнозом Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), зростання економіки України в поточному році складе 4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас