НБУ не погоджується на пропозиції МВС законодавчо посилити охорону банківських установ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ не погоджується на пропозиції МВС законодавчо посилити охорону банківських установ

Казна та Політика
577
Національний банк України (НБУ) не погоджується на пропозиції МВС законодавчо посилити охорону банківських установ. Про це заявив в.о. заступника начальника головного слідчого управління МВС України Валерій Валіневич.
"НБУ не бажає обмежувати свої повноваження в питаннях організації охорони банків, покладенні на нього законом (про НБУ). При цьому не пояснюючи причини відмови внесення змін до цього закону", - сказав він.
Він додав, що керівництво комерційних банків, посилаючись на скрутне фінансове становище в умовах фінансово-економічної кризи продовжує зменшувати витрати на охорону банківських установ та припиняє співпрацю з державною службою охорони. Також В.Валіневич додав, що департамент Держслужби охорони свого часу направив до НБУ законодавчі ініціативи, які передбачають спільне НБУ та МВС визначення правил захисту коштів і майна, вимог до технічного стану та організації охорони приміщень банківських установ у порядку зберігання, перевезення та інкасації готівки. Окрім того, МВС надіслало до Кабміну проект урядового розпорядження щодо доповнення переліку об'єктів, що підлягають обов'язковій охороні підрозділами ДСО, банківськими установами.
Нагадаємо, що охоронні послуги департаменту ДСО МВС України коштують значно дорожче, ніж послуги приватної охорони. В той же час, лише співробітники ДСО мають право носити та застосовувати вогнепальну зброю.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас