СОВАТ підтримує підвищення акцизів. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СОВАТ підтримує підвищення акцизів.

Казна та Політика
263
СОВАТ підтримує підвищення акцизів, повідомляє прес-служба асоціації СОВАТ. Згідно законопроекту №6337 про підвищення ставок акцизного збору на алкоголь заплановано підвищення акцизу на горілку з 34 грн - до 39,40 грн, коньяк з 14 - до 17 грн, вина натуральні сухі з 1 коп. - до 10 коп., а акциз на вина кріплені платитимуть залежно від змісту спирту.
Виробництво лікеро-горілчаної продукції в 2009 р. впало на 11% - до 55 млн дал. в порівнянні з попереднім роком, чергове значне підвищення акцизу може завдати удару галузі. В процесі нарад з виробниками було узгоджено зростання акцизу на горілку до 39,40 грн і коньяк до 17 грн замість 34 грн, які спочатку пропонувалися Мінфіном. Таке підвищення не стане критичним для галузі і в той же час допоможе наповнити держбюджет.
Ставка акцизу на натуральні столові вина (сухі, напівсухі і напівсолодкі), додавання спирту етилового, спиртні матеріали або сусло в які не допускається, виросте з 1 - до 10 коп.
Згідно законопроекту, акциз на вина з додаванням спирту запропоновано збільшити і оплачувати залежно від градусності напою. Ставки акцизного збору на кріплені вина не підвищувалися з 2004 р. Завдяки цьому ціна на дану категорію алкоголю була невисокою і акциз вже давно перестав виконувати функцію обмеження його споживання. За рахунок цього вина із змістом спирту широко доступні, у тому числі і для молоді. Відповідно до законопроекту, тепер в літрі вина кріпленого із змістом спирту 18 градусів акциз складе 6 грн. 12 коп., а в пляшці 0,7 - 4 грн 8 коп. відповідно, замість 50 копійок з літра, які сплачувалися раніше. Крім цього, зміни законодавства в частині сплати акцизу на кріплені вина відповідають директивам Європейського Союзу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас