Уряд Данії представив план жорсткої економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Данії представив план жорсткої економії

Казна та Політика
543
Прем'єр-міністр Данії Ларс Лекке Расмуссен представив урядовий "план реставрації", покликаний привести економічні показники країни, зокрема, бюджетний дефіцит, у відповідність із загальними вимогами ЄС. План жорсткої економії передбачає, зокрема, замороження соціальних виплат, перенесення наміченого пом'якшення податкового тягаря і зниження зарплат міністрів на 5%.
"Уряд виступив з ініціативою цього плану, щоб вийти з кризи і забезпечити просування вперед", - сказав Расмуссен на прес-конференції. "Якщо в наступні 2 роки ми, данці, об'єднаємо зусилля, і обходитимемося тим, що маємо, рахунок буде сплачений, - відзначив він. - Ми нічого не скорочуємо, але вимагаємо від всіх данців у наступні 730 днів управлятися лише тим, що ми маємо сьогодні". "Всі виплати мають бути заморожені на їх нинішньому рівні і не приводитимуться у відповідність з інфляцією протягом двох років, - повідомив глава уряду. - Міністри погодилися в цей же період піти на скорочення зарплат на 5%".
"Це непопулярні заходи і нелегке завдання, - підкреслив Л.Расмуссен. - Це правильні заходи, але вони не міняють того факту, що від них постраждає добробут кожного".
"Ми не знаходимося в ситуації Греції, Іспанії або Португалії, - сказав він, - але повинні зберігати пильність і вчасно оплачувати наші рахунки, аби вийти з кризи без боргів".
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас