Василь Горбаль за Севастополь відповідає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Василь Горбаль за Севастополь відповідає

Казна та Політика
826
Депутати Львівської обласної ради вчора не змогли виразити недовіру голові Львівської обласної держадміністрації (ОДА) Василю Горбалю. Їм не вистачило всього трьох голосів. На думку депутатів, Горбаль не мав права голосувати в парламенті за ратифікацію угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії в Криму, оскільки на той час вже був главою ОДА. Василь Горбаль подавати у відставку добровільно не має наміру.
Вчора депутати Львівської облради зробили спробу винести голові Львівської обласної держадміністрації Василю Горбалю вотум недовіри. Приводом послужили події у Верховній раді 27 квітня, коли Горбаль як народний депутат підтримав ратифікацію договору про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Україні. На думку депутатів облради, Василь Горбаль голосував незаконно, бо, вже будучи главою ОДА, не склав з себе повноваження народного депутата. "Василь Горбаль порушив закон і проігнорував позицію облради (Львівська облрада виступила проти ратифікації договору)",- йдеться в заяві фракцій БЮТ, "Наша Україна" і ГО "Свобода", яку зачитав заступник голови облради Роман Ілік (БЮТ).
Включення до порядку денного питання про вираження недовіри Василю Горбалю підтримав 71 депутат з 83 зареєстрованих у залі (всього в облраді 120 депутатів). Обговорення тривало більше години. На думку депутата Львівської облради Ростислава Новоженця (БЮТ), своїми діями Василь Горбаль "плюнув в обличчя львівській громаді". А його колега по фракції Остап Федоришин запропонував оприлюднити прізвища тих, хто не проголосує за недовіру. "Розмістити їхні фотографії на презервативах і роздати, щоб більше такі не народжувалися", - під оплески залу гнівно заявив він. Не менш винахідливими виявилися представники фракції ГО "Свобода". Вони піднесли присутньому на засіданні Горбалю тільник і залізничний квиток до Севастополя. В цей же час в будівлі облради 150 представників ГО "Свобода" скандували "Горбаля геть!"
Єдиним депутатом, який виступив в захист Горбаля, виявилася член фракції Української народної партії Лариса Федорів: "Не вірю БЮТ, не вірю 'Свободі'! Треба було об'єднуватися під час виборів президента. Дайте шанс губернаторові підняти економіку області. Його президент призначив як господарника. А ви владнуєте політичну війну!"
Проте її виступ був перерваний криками депутатів. Особливо обурювався глава ГО "Свобода" Олег Тягнибок, який звинуватив фракцію Української народної партії в продажності. "Напевно, вам пообіцяли посади", - передбачив він.
В таємному голосуванні брали участь 81 депутат. Вотум недовіри підтримали 58 депутатів, проти висловилися 12, утрималися 6, ще 3 бюлетені були визнані недійсними. В результаті депутатам не вистачило трьох голосів, бо згідно з Конституцією рішення про вираження недовіри голові ОДА вважається прийнятим, якщо за нього проголосували більше половини депутатів облради.
Вчорашні події в сесійному залі не справили враження на Василя Горбаля. "Мене не налякають ніякі рішення облради. Я продовжуватиму працювати", - заявив він, підкресливши, що не збирається добровільно покидати свій пост.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас