Німеччина заборонила незабезпечені короткі продажі низки компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина заборонила незабезпечені короткі продажі низки компаній

Казна та Політика
508
Фінансові регулятори Німеччини ввели заборону на незабезпечені короткі продажі для низки акцій, пише The Financial Times. Берлін розглядає цей тип продажів як причину дестабілізації на європейських фінансових ринках.
Заборона стосується найбільших банків і страхових компаній, таких як Deutsche Bank, Allianz, Commerzbank, Hannover Re, Munich Re. Більшість операцій, заборону на які ввела Німеччина, відбувається за межами країни. Аналогічна заборона вже вводилася в 2008 р. на піку кризи на фінансовому ринку, проте потім ці обмеження були зняті.
Кроме того, віднині забороняється купувати кредитні дефолтні свопи з облігацій європейських країн інвесторам, які не володіють базовим активом.
Регулятор фінансового ринку Німеччини заявив, що введення заборони необхідне в умовах "надзвичайної волатильності" на ринках облігацій країн єврозони і збільшення спредов на кредитні дефолтні свопи. Заборона вводиться до кінця березня 2011 р.
Німеччина пішла на цей крок в надії зупинити трейдерів, які ведуть гру на зниження європейської валюти. Але звістка про це рішення не загальмувала падіння євро. Європейські фондові біржі були вже закриті, але в ході вечірніх торгів в Нью-Йорку курс євро продовжив падіння і склав $1,22.
Ефект від німецьких заходів, як говорять аналітики, залишиться незначним також унаслідок того, що інші країни єврозони аналогічних кроків не зробили, а інвестори, які бояться робити ставки на європейські активи через побоювання регулювання, ставитимуть проти євро, оскільки заборони на його короткі продажі немає.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас