Відновлення балансу у Європі триватиме роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відновлення балансу у Європі триватиме роки

Казна та Політика
780
Відновлення економічної стабільності в Європі після боргових проблем триватиме роки, вважає колишній глава Федеральної резервної системи (ФРС), радник президента США Барака Обами з економічних питань Пол Волкер.
Крім того, в інтерв'ю агентству Bloomberg Волкер зазначив, що в США залишається все менше часу для вирішення найбільш актуальних проблем - від бюджетного дефіциту до зобов'язань із програм соцзабезпечення.
"Краще б нам вже почати. Сьогоднішні побоювання завтра можуть вилитися в екзистенціальну кризу", - заявив радник американського президента.
Експерт підкреслив, що своєчасне згортання програм стимулювання ФРС має величезне значення для американської економіки. За його словами, Європа вже продемонструвала США, до чого можуть призвести бюджетні проблеми, які набагато простіше вирішувати до того, як ситуація переросте в кризову або передкризову.
"Подолання кризи украй важливе для єдності Європи", - стверджує Волкер.
Між тим екс-голова ФРС визнав, що зусилля Європейського центрального банку (ЄЦБ) із вирішення кризових тенденцій "були частково успішними в тому, що стосується підтримки довіри до євро", не дивлячись на обвал курсу євро до долара до мінімуму за чотири роки.
Заходи ЄЦБ, включаючи безпрецедентну покупку державних і корпоративних облігацій, не матимуть негативного впливу на його незалежність, зазначив Волкер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас