ДАІ припинила видавати тимчасові номери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДАІ припинила видавати тимчасові номери

Казна та Політика
6086
Власники автомобілів, які бажають зняти їх з обліку для продажу або дарування, зіткнулися з проблемою. У МРЕО їм відмовляють, пише видання "Сегодня".
Пояснення - немає тимчасових ("червоних") автомобільних номерів, які видають, поки автомобіль міняє власника (вони дійсні протягом півроку), а без них постанова Кабміну №1388 від 1998 року забороняє знімати машини з обліку.
В МРЕО №6 підтвердили, що номерів немає, але важко відповісти, чому, коли з'являться і як бути в такій ситуації власникам авто. Керівник прес-служби департаменту ДАІ Ніна Хмельовська сказала, що дефіцит номерів дійсно є, але до кінця тижня вони з'являться.
Чому виник брак, департамент не коментує, але Хмельовська роз'яснила, що якщо комусь терміново необхідно зняти машину з обліку, а "червоних" номерів немає, питання потрібно вирішувати в індивідуальному порядку з керівництвом МРЕО, відзначає видання.
Юрист Вадим Володарський, який захищає права водіїв, стверджує, що відсутність в ДАІ тимчасових номерів - не привід, щоб позбавляти людину права розпоряджатися своїм майном, в даному випадку машиною: "Подайте заяву на ім'я начальника МРЕО, краще особисто. Зазвичай на цій стадії питання вирішується, просто в документі про зняття з обліку роблять відмітку, що тимчасові номери не видавалися. А письмову відмову можна оскаржити в суді, пред'явити позов про збиток, якщо з вини ДАІ зірвалася операція".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас