Фірташ: RosUkrEnergo не зацікавлене в пропозиції "Нафтогаза" про повернення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ: RosUkrEnergo не зацікавлене в пропозиції "Нафтогаза" про повернення

Енергетика
772
RosUkrEnergo не зацікавлене в пропозиції "Нафтогаза" про повернення 11 млрд куб. м газу в товарному виразі. Про це журналістів повідомив співвласник RosUkrEnergo Дмитро Фірташ.
"Наша сторона говорить віддайте гроші, НАК... щоб ми визнали, що готові прийняти газом", - заявив Фірташ.
Крім того, він повідомив, що "Газпрому", який є акціонером RosUkrEnergo, невигідно, щоб "Нафтогаз" повернув газ. "Адже у такому разі "Газпром" втратить експорт майже на 12 млрд куб. м, які повернуть нам", - сказав Фірташ.
За його словами, прихід нового уряду в Україні не вплинув на хід судових розглядів в Стокгольмському арбітражі. "Для мене це може бути ще гірше ситуація ніж при Тимошенко, тому що тоді я сидів спокійно, а зараз мене починають за вухо витягувати і говорити що треба ж якось погодиться на газ, адже ти ж патріот країни", - підсумував Фірташ.
Нагадаємо, 17 травня відбулося чергове засідання Арбітражного інституту при Торговій палаті Стокгольма у справі "Нафтогаз" - RosUkrEnergo. У ЗМІ з'явилася інформація про те, що "Нафтогаз" запропонував RosUkrEnergo підписати світову угоду і готовий повернути компанії 11 млрд куб. м газу. В той же час, позовні вимоги RosUkrEnergo оцінені в 8,3 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас