МВС - за посилення відповідальності за комп'ютерне піратство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС - за посилення відповідальності за комп'ютерне піратство

Кримінал
402
Міністерство внутрішніх справ виступає за посилення кримінальної відповідальності за комп'ютерне піратство. Про це на прес-конференції в прес-центрі Українських Новин сказав заступник начальника відділу державної служби боротьби з економічними злочинами МВС Андрій Чигарських.
"Необхідно посилити відповідальність стосовно фактів (комп'ютерного піратства), але це має бути комплекс заходів", - сказав Чигарських.
За його словами, на сьогодні МВС разом з державним департаментом з питань інтелектуальної власності проводить обговорення законодавчих змін з цього питання.
Він також повідомив, що в порівнянні з січнем-квітнем 2009 року, за поточний період цього року МВС відзначає динаміку до збільшення кількості виявлених злочинів, пов'язаних з комп'ютерним піратством.
Кримінальний кодекс містить статтю 203-1 "незаконний оборот дисків для лазерних систем прочитування, матриць, устаткування або сировини для їх виробництва", згідно з якою передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 17 тис. до 85 тис. гривень, або виправних робіт на термін до 2 років, або позбавлення волі на той же термін з конфіскацією і знищенням дисків, устаткування і сировини для їх виробництва.
Якщо такі дії були здійснені повторно, то передбачено кримінальну відповідальність у вигляді в'язниці строком від 2 до 5 років з конфіскацією і знищенням дисків, устаткування і сировини для їх виробництва.
Як повідомлялося, в лютому співробітники управління державної служби боротьби з економічними злочинами в Києві ліквідували підпільний склад і вилучили понад 70 тис. контрафактних компакт-дисків на суму понад 2 млн. гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас