Фірташ може увійти в банк "Надра" в травні-червні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ може увійти в банк "Надра" в травні-червні

Казна та Політика
1180
Співвласник газового трейдера RosUkrEnergo, власник Group DF Дмитро Фірташ може стати інвестором проблемного системного банку "Надра" (Київ) вже в травні-червні 2010 року.
"Я хочу зрозуміти, хто відповідатиме за банк - на яких умовах я туди зайду. Зараз обговорюємо технічну частину. Якщо ми зійдемося в цій справі, то я даю добро і ми, напевно, до кінця травня - до кінця червня зайдемо в банк", - сказав бізнесмен.
Д.Фірташ повідомив, що зараз веде переговори з урядом про вкладення в банк 10 млрд грн. в рівних частках. При цьому бізнесмен відзначив, що Кабінет міністрів пропонував йому отримати повний контроль над кредитно-фінансовою установою, але він відхилив цю ідею: банківський сектор не є основою для його бізнесу, тоді як вкладення 10 млрд грн. дуже масштабна інвестиція.
Як повідомлялося, заступник глави Національного банку України (НБУ) Анатолій Шаповалов в квітні-2010 повідомив, що обговорюється питання придбання урядом 50% плюс одна акція банку "Надра": держава і приватна промислова група, яка зареєстрована в Австрії, можуть вкласти у фінустанову по 5 млрд грн. При цьому фінансове оздоровлення банку "Надра" залишається предметом дискусій з Міжнародним валютним фондом.
На початку листопада-2008 Group DF (Австрія) заявила про намір придбати контрольний пакет акцій цієї кредитно-фінансової установи. Проте вже в лютому-2009 Group DF звернулася до НБУ з проханням ввести зовнішнє управління в банк "Надра", оскільки він став заручником війни, яку розгорнула проти Д.Фірташа прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Того ж дня Нацбанк ввів тимчасову адміністрацію, яка працює в банку і понині: її повноваження продовжені до лютого-2011.
Банк "Надра" заснований в 1993 році. Згідно з даними НБУ, на 1 квітня 2010 року за розміром загальних активів банк "Надра" займав 11-е місце (25,08 млрд грн., або 2,9% від загального обсягу по системі банків) серед 175 діючих фінустанов.
В 2010 року на рекапіталізацію банків пропонується направити за рахунок держкоштів до 30 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас