ОАС Києва визнав незаконними здійснення компенсацій у 2009 р. "Нафтогазу" різниці між цінами закупівлі та реалізації імпортованого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОАС Києва визнав незаконними здійснення компенсацій у 2009 р. "Нафтогазу" різниці між цінами закупівлі та реалізації імпортованого газу

Енергетика
412
Окружним адміністративним судом м. Києва визнано обґрунтованими доводи Генеральної прокуратури України стосовно незаконності розпорядження Кабінету міністрів України від 11 березня 2009 р. № 306-р "Деякі питання митного оформлення природного газу та проведення у 2009 р. компенсації НАК "Нафтогаз України" різниці між цінами закупівлі імпортованого природного газу та його реалізації суб'єктам господарювання для виробництва теплової енергії, яка споживається населенням", повідомляє прес-служба ГПУ.
Постановою суду від 17 травня 2010 р. позов Генеральної прокуратури України задоволено та визнано протиправним указане розпорядження уряду, яким усупереч чинному законодавству передбачалося здійснення такої компенсації за рахунок коштів спеціального фонду державного бюджету.
Нагадаємо, Кабінет міністрів розпорядженням від 11 березня 2009 р. № 306-р доручив Державній митній службі України провести митне оформлення природного газу, що надійшов на митну територію України в минулі періоди. Крім того, даним розпорядженням Кабмін доручив Держмитслужбі, Міністерству палива та енергетики, Державному казначейству, Мінфіну забезпечити перерахування НАК "Нафтогаз України" суми компенсації різниці між цінами закупівлі та реалізації імпортованого природного газу, передбаченої фінансовим планом НАК "Нафтогаз України", затвердженим постановою Кабінету міністрів України від 11 березня 2009 р. № 237, в межах коштів, що надходять до спеціального фонду державного бюджету. Разом з тим, в розпорядженні не указувалися обсяги природного газу, які повинні були бути розмитнені.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас