Учасники ринку: Агросектор України є пріоритетом для банківського кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учасники ринку: Агросектор України є пріоритетом для банківського кредитування

Аграрний ринок
340
Агросектор України є пріоритетом для банківського кредитування. Про це повідомили учасники круглого столу "Коли повернеться кредитування?", передає кореспондент РБК-Україна.
Як зазначила начальник департаменту кредитних операцій VAB Банку Наталія Лаврик, зараз фінансується не тільки програми поповнення обігових коштів для аграріїв, але і інвестиційне фінансування. Зокрема, закупівля сільгосптехніки і устаткування. "Агросектор є сектором з високою обіговістю коштів, тому банки кредитують цей бізнес більш охоче", - зазначила Н.Лаврик.
За словами директора департаменту розвитку корпоративного бізнесу "Індекс-банка" Лариси Бондарьової, кредитування агросектору декілька зупиняє питання, чи буде прийняте Кабміном України рішення про компенсацію кредитних ставок аграріям.
За словами директора департаменту розвитку малого і середнього бізнесу Universal Bank Олексія Саливона, окрім агросектору, сприятливими для кредитування також є харчопром, торгівля автозапчастинами, фармацевтика, виробництво товарів народного споживання і бензину. Несприятливими є будівництво і виробництво будматеріалів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас