Медведєв: Росія не має наміру нав'язувати Україні схеми співробітництва у газовій сфері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Росія не має наміру нав'язувати Україні схеми співробітництва у газовій сфері

Енергетика
282
Створення спільних проектів України і Росії в газовій сфері повинно відбуватися без нав'язування будь-яких схем і на прагматичній основі, вважає президент РФ Дмитро Медведєв.
"Світ змінюється, з'являються нові джерела енергії, з'являються нові технології, з'являються нові види палива, які створюються з газу і на основі газу. І мені здається, що в цьому плані у нас може бути дуже непогана кооперація", - сказав президент в студентській аудиторії Київського національного університету.
При цьому Медведєв особливо підкреслив, що "в Росії немає бажання нав'язувати якісь схеми Україні".
Він нагадав, що Росія володіє найбільшою в світі компанією - ВАТ "Газпром", яка знаходиться в постійному контакті з українським "Нафтогазом". І зараз, за його словами, обговорюється низка питань про можливу співпрацю в спільних проектах.
Президент Росії підкреслив, що питання про те, які це будуть проекти, і на яких принципах будуватимуться домовленості двох країн, - ці теми підлягають узгодженню.
"Але мені здається, це робити потрібно, тому що світ змінюється, відбувається диверсифікація джерел палива, ціни на паливо змінюються, і ми зацікавлені в тому, аби нові маршрути виникали і аби ми отримували гарантії транзиту газу, а з іншого боку, наші партнери і українські споживачі отримали гарантії постачань. В принципі, все це зараз є, але можна було б подумати про майбутнє, на прагматичній основі і без нав'язування один одному будь-яких схем. Це найголовніше, і якщо ми так робитимемо, всі будуть задоволені", - заявив президент Росії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас