Боргова криза у Європі поширюється на Китай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боргова криза у Європі поширюється на Китай

Валюта
1626
Наслідки боргової кризи в Європі поширюються по світу і вже торкнулись Китаю, оскільки різке падіння євро робить китайські компанії менш конкурентоспроможними в Європі, найбільшому для них ринку, і ускладнює будь-які спроби зломити прив'язку китайської нацвалюти до долара США, пише The New York Times.
Китайські політики на початку місяця досягли консенсусу відносно відмови від прив'язки нацвалюти до долара, а також суворого контролю курсу, що дозволить юаню дещо зрости, повідомили газеті джерела, ознайомлені з рішенням.
Однак з різних причин Китай поки що не ввів в дію нові принципи, і в світлі крутого піке євро, їх реалізація може ускладнитись. Дозволити курсу юаня підвищуватися означає створити проблеми для китайських експортерів в Європі.
Євро знижувався відносно китайської нацвалюти в останні тижні, а під час торгів в понеділок курс впав до мінімального рівня з 2002 року. Це створює загрозу для експорту Китаю, значить, економіка країни, яка є двигуном глобального відновлення і однією з найбільш швидких за темпами зростання в світі, не має імунітету до кризи, яка стартувала в Греції і потім почала поширюватися по Європі, наголошується в статті.
"Юань виріс приблизно на 14,5% до євро за останні чотири місяці, що збільшить ціновий тиск на китайських експортерів і також матиме негативний вплив на експорт Китаю до європейських держав", - сказав офіційний представник міністерства торгівлі КНР Яо Цзянь.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас