Європа має зміцнити довіру до своєї економіки, вважають у ЄК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа має зміцнити довіру до своєї економіки, вважають у ЄК

Казна та Політика
395
Європа повинна зміцнити довіру до своєї економіки, заявив єврокомісар з економічних і фінансових питань Оллі Рен журналістам в Брюсселі напередодні засідання міністрів фінансів Європейського союзу у вівторок.
Найважливіше зараз показати, що фінансова стабілізація відбувається, наводить його слова агентство Bloomberg.
Раніше він повідомляв, що Греція повинна у вівторок отримати перший транш на суму 20 млрд євро в рамках пакету фінансової допомоги, наданої їй Євросоюзом і Міжнародним валютним фондом (МВФ). При цьому ЄС виділить 14,5 млрд євро і МВФ - 5,5 млрд євро. Це пакет допомоги Афінам був погоджений на початку травня.
Ці кошти повинні будуть покрити потреби Греції в ресурсах для погашення боргів в травні і червні. Зокрема, в середу країна повинна виплатити з єврооблігацій 8,5 млрд євро.
В понеділок міністри фінансів єврозони поширили спеціальну заяву, в якій підтверджується, що євро як і раніше є гідною довіри валютою, не дивлячись на зниження курсу відносно долара, пише ВВС.
Рен в своїй заяві, у зв'язку з початком надання Греції нових позик, високо оцінив надзвичайні заходи, які вживаються урядом Греції, а також Іспанією і Португалією. У цих двох країнах також відчувається фінансова скрута.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас