У Києві підписано угоду про міжбанківське співробітництво Укрексімбанку та ВТБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві підписано угоду про міжбанківське співробітництво Укрексімбанку та ВТБ

Фондовий ринок
904
Угоду про міжбанківську співпрацю між акціонерним товариством "Державний експортно-імпортний банк України" (Укрексімбанк, Київ) і відкритим акціонерним товариством "Банк "ВТБ" (Москва) підписано в понеділок в Києві.
Угоду підписано за підсумками 3-го засідання українсько-російської міждержавної комісії в рамках офіційного візиту президента Російської Федерації Дмитра Медведєва до України в понеділок.
З українського боку угоду підписав голова правління Укрексімбанку Микола Удовиченко, з російського - президент, голова правління ВТБ Андрій Костін.
Як повідомляється на веб-сайті російської кредитно-фінансової установи, угода передбачає співпрацю в сфері розрахункових операцій, зокрема в національних валютах Росії і України, а також проведення спільних операцій на російському, українському і міжнародному фінансових ринках.
"Група ВТБ зацікавлена розширювати співпрацю з українськими банками, зокрема в сфері рублевих розрахунків, а також у сфері казначейських операцій та інвестиційних послуг. Це дозволить поліпшити інвестиційний клімат в Україні і сприятиме розвитку довгострокового кредитування. Використання рубля для зовнішньоекономічних контрактів підсилює його роль як основної розрахункової валюти на ринках СНД", - цитують джерела А.Костіна в повідомленні.
Укрексімбанк заснований в 1992 році. Всі його акції належать уряду країни.
За даними Нацбанку України, за розміром активів (62,652 млрд грн.) на початок квітня 2010 року Укрексімбанк був другим серед діючих у країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас