Сенат США проголосував проти допомоги МВФ "проблемним" країнам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат США проголосував проти допомоги МВФ "проблемним" країнам

Казна та Політика
1664
Сенат США проголосував за законопроект, що забороняє Міжнародному валютному фонду (МВФ) виділяти кредити країнам, які не можуть підтвердити свою здатність повернути борг. На підтримку законопроекту, який вніс на розгляд республіканець Джон Корнін, висловились 94 сенатори.
Після остаточного узгодження в сенаті законопроект буде відправлений на підпис президентові США Бараку Обамі, повідомляє РБК із посиланням на Reuters.
Документ передбачає обов'язкову оцінку урядом США кредитоспроможності країни, що звертається за допомогою, якщо її державний борг перевищує річний ВВП. Якщо результати перевірки виявляються "невтішними", МВФ слід відмовляти їй в кредиті.
Як підкреслив Корнін, США мають бути особливо обережні в подібних питаннях, аби уникнути "перетворення на Грецію".
12 травня Греція отримала перший транш фінансової допомоги у розмірі 5,5 млрд євро в рамках пакету допомоги, що надається партнерами по Євросоюзу спільно з МВФ. Другий транш кредиту у розмірі 14,5 млрд євро очікується не пізніше за 18 травня.
Всього Афіни отримають близько 110 млрд євро за три роки від цих інститутів. Натомість грецький уряд був змушений зменшити пенсії і зарплати, а також підняти податки.
Нагадаємо, 11 травня ц.р. міністр фінансів Греції Георгіос Папаконстантіну зазначив, що Афіни мають намір просити в ЄС і МВФ 20 млрд євро для рефінансування 10-річних держоблігацій на 8,5 млрд євро, термін платежу з яких закінчується 19 травня. Міністр також повідомив, що уряд розраховує зменшити до 2014 р. дефіцит бюджету країни до рівня нижче 3% від ВВП. За підсумками минулого року бюджетний дефіцит Афін склав 13,6%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас