Експерти: Європейська криза піде на користь фондовим ринкам США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Європейська криза піде на користь фондовим ринкам США

Казна та Політика
693
Європа переживає зараз серйозну боргову кризу. На тлі посилення ситуації у деяких європейських державах і у зв'язку з різким падінням євро, все більше інвесторів вважають за краще вкладати свій капітал в американський долар, ринки акцій США і в стабільні, але низькохідні Treasuries.
Експерти вважають, що зараз все свідчить на користь привабливості американських фондових майданчиків: і зростаючі прибутки компаній США, і чекання подальшого економічного зростання в країні, і обіцянка ФРС утримувати ставку рефінансування на низькому рівні впродовж довгого часу, повідомляє Reuters.
Свою роль зіграли і плани низки країн ЄС зменшити рекордні дефіцити бюджету: трейдери вважають, що режим жорсткої економії, введений в Іспанії, Португалії, Греції і Італії, негативно позначиться на темпах економічного зростання в регіоні і може навіть відкинути єврозону назад у рецесію. На цьому тлі особливо привабливо виглядає американська економіка, яка доки демонструє досить пристойні темпи зростання.
На минулому тижні S&P 500 показав непогану динаміку: за підсумками тижня приріст індексу виявився максимальним за останніх 10 місяців. "Думаю, що європейська боргова криза в черговий раз продемонструє привабливість американських активів, і надходження коштів на ринки акцій США лише продовжить зростати", - вважає портфельний менеджер Hodges Capital Management Гар Бредшоу.
При цьому на тлі різкого падіння курсу єдиної європейської валюти продовжує зростати попит на американський долар, який завжди сприймався інвесторами як "тиха гавань". "Лише три або чотири місяці тому всі відмовлялися інвестувати в американський ринок акцій, оскільки були стурбовані вартістю долара, - говорить віце-президент Silvercrest Asset Management Group Стенлі Набі. - Проте вперше за довгий час я бачу зміну такого ставлення".
Експерт також додає, що боргова криза в Європі зробить США "дуже привабливими для інвестицій", багато в чому завдяки тому, що американські активи поки що не переоцінені, навіть не дивлячись на помірне економічне зростання в країні. Свою роль, на думку експерта, також відіграє сильна звітність американських компаній. Погоджується з ним і Бредшоу: "Інвестори гідно оцінили хороший сезон звітності, зростання дивідендів і низькі відсоткові ставки. Все це добре позначається на американському фондовому ринку".
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас