Яструбинський: Держбюджет не дотуватиме різницю тарифів у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яструбинський: Держбюджет не дотуватиме різницю тарифів у Києві

333
В Державному бюджеті України на 2010 рік не закладено коштів на дотування різниці тарифів на житлово-комунальні послуги в місті Києві. Про це заявив начальник Головного управління з питань цінової політики Київської міської державної адміністрації Василь Яструбинський.
За словами В.Яструбинського, житлово-комунальні тарифи повинні на 100% компенсувати відповідні витрати підприємств. А на сьогоднішній день кошти на дотації тарифів (потенційно складають 25% міського бюджету) Держбюджетом не передбачені.
В той же час начальник ГУ КМДА не вважає за доцільне дотування витрат тих киян, які здатні оплачувати комунальні тарифи в повному обсязі.
"Одна річ - якщо житлова площа складає 50 квадратних метрів, тоді дотація на опалення виділятиметься на ці 50 квадратних метрів... А інша річ - коли людина живе, наприклад, на Печерську в житлі площею 2000 квадратних метрів. Відповідно, дотації зростають у багато разів", - відзначив В.Яструбинський.
Нагадаємо, сьогодні лідер Всеукраїнського громадського руху "Комунальний фронт" Віталій Яковенко висловив думку про те, що комунальні тарифи в столиці збільшаться мінімум втричі. За його словами, команда мера Києва Леоніда Черновецького не заклала до бюджету столиці ні копійки на компенсацію різниці тарифів.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас